Delisioses „males“ herbes!

Veniu a coneixer les PLANTES SILVESTRES COMESTIBLES de Mallorca!

informació // calendari d’activitats // blog // contacte

Sortirem al camp i recuperem les delícies dels nostres avantpassats! Descobrirem les plantes silvestres que van ser el „pa de cada dia“ i els remeis medicinals dels nostres avantpassats. Als receptaris d’antany es troben receptes que demostren que a les nostres Illes no només s’aprofitaven les plantes silvestres comestibles més conegudes com el fonoll, l’espàrec o la tàpera, sinó també els colissos per fer arròs, la verdolaga per afegir-ne al trempó o la vinagrella per condimentar la carn capolada.

Allò que era el menjar dels pobres, avui juga un paper cada vegada més important als plats dels restaurants més avantguardistes. T’agradaria saber quines són aquestes fulles i flors que avui ens sorprenen tant pel seu gust i els seus colors? Pot ser que algunes ja coneixes com la borratja („pa-peixet“), les bledes silvestres o les cames rotges, però hi haurà moltes d’altres com per exemple la „matavelles“, „l’herba de paret“, el „queixal de vella“ o „l’api cavallí“ que encara et queden per descobrir.

Vine a sortir amb jo al camp per aprendre a reconèixer aquestes herbes i saber quan i a on es troben i com poder-les incloure a la teva alimentació per fer la més diversa i més nutritiva i a més per guanyar una altra visió de la vegetació que ens envolta! Aproximadament un 70% d’allò que creix espontàniament en els nostres camps, en les cunetes, al costat dels murs de pedra en sec i en terrenys descuidats són plantes comestibles – aprofita-les!

%d Bloggern gefällt das: